De 'Groninger gezichten' van de VVD voeren momenteel volop campagne.
De 'Groninger gezichten' van de VVD voeren momenteel volop campagne.

Groninger VVD-kandidaten willen zich inzetten voor de regio

Algemeen

GRONINGEN - De VVD gaat de verkiezingen in met drie kandidaten uit de provincie Groningen op de lijst. Het zijn Roelien Kamminga, Hilde Wendel en Marjolein Vulpes. In de Tweede Kamer willen ze zich inzetten voor de regio.

Het is deze dagen niet te missen. De verkiezingsposters langs de weg, flyers en debatten op de TV. In aanloop naar de verkiezingen op 22 november zetten alle partijen hun beste beentje voor, zo ook de VVD. 

Roelien Kamminga uit Zuidbroek zit al in de Tweede Kamer en is met plek 9 op de kandidatenlijst de hoogst geplaatste Groninger. Hilde Wendel uit Groningen en Marjolein Vulpes uit Hellum staan op achtereenvolgens plek 52 en 61.

,,Het blijft wennen om jezelf zo groot langs de kant van de weg te zien, maar het is mooi hoeveel energie er vrijkomt tijdens zo’n campagne”, zegt Roelien. Als Kamerlid is ze onder andere verantwoordelijk voor de portefeuille ‘regio’ en zet ze zich iedere dag in om te zorgen dat het landelijke beleid aansluit bij de kansen en uitdagingen van de regio. ,,Bij elk werkbezoek dat ik in de regio afleg, denk ik weer: wat gebeuren er toch prachtige dingen in onze provincie. Ik zie het ook echt als mijn taak om als ambassadeur op te treden in Den Haag.’’

Diezelfde gedrevenheid hebben ook Hilde en Marjolein. Hilde is de jongste kandidaat op de VVD-lijst. Als voormalig landelijk voorzitter van de JOVD wil ze in de Tweede Kamer het geluid van het Noorden, jongeren en starters vertolken. Marjolein is fractievoorzitter van de VVD in Midden-Groningen en wil voor Groningen ook graag de stap naar Den Haag maken.