Doelpuntenmaker Lars Leemborg wordt door z’n teamgenoten geknuffeld na de eerste goal.

FVV heeft promotie in eigen hand

Algemeen

FOXHOL – Het kon zondagmiddag lange tijd nog alle kanten opgaan op sportpark Julianastaat in Foxhol bij de eerste promotie-nacompetitiewedstrijd tussen FVV en het Friese Aengwirden. Pas twee minuten voor tijd viel de definitieve beslissing: FVV scoorde z’n tweede doelpunt en won met 2-0.

De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. Beide ploegen speelden onnauwkeurig en vaak te gehaast, waardoor een groot deel van de eerste 45 minuten zich grotendeels op het middenveld afspeelde. Het in redelijke aantallen opgekomen thuispubliek had er nog niet honderd procent vertrouwen in dat de volle winst in eigen huis zou blijven. De tweede helft leek een kopie van de eerste te worden, maar toen FVV halverwege de tweede helft scoorde leek de ban gebroken.

Lars Leemborg schoot na een door de bezoekers afgeweerde corner met een droge knal de 1-0 binnen. Aengwirden leek wat meer druk te zetten, bracht een verse speler binnen de lijnen en FVV bracht ook een paar invallers. De gasten zetten meer aan en het leek een kwestie van tijd voordat de gelijkmaker zou vallen. Drie prima reddingen van FVV-doelman Martijn Brondijk voorkwam erger en toen twee minuten voor tijd Lars Leemborg z’n tweede doelpunt scoorde was de buit binnen. Een ontlading van vreugde volgde even voor, maar vooral na het laatste fluitsignaal.

Leemborg heeft dit seizoen in totaal 33 doelpunten gescoord en op zo’n spits zit een club als FC Groningen met smart op te wachten. Komende zondag volgt op neutraal terrein de beslissingswedstrijd voor terugkeer naar de 4e klasse.