Het is gelukt: Wethouder Erik Drenth (links) heeft het kozijn (met een beetje hulp), vastgezet.
Het is gelukt: Wethouder Erik Drenth (links) heeft het kozijn (met een beetje hulp), vastgezet.

Bewoners nieuwe huizen Vosholen bij feestelijk moment

Algemeen

SAPPEMEER – Op de bouwplaats van het woningbouwproject Croonhoven in de wijk De Vosholen in Sappemeer is donderdagmiddag ‘de bouw van de woningen gevierd’.

Wethouder Erik Drenth verrichtte de officiële handeling door een stelkozijn te plaatsen in de voorgevel van een van de woningen. Het project omvat de bouw van twaalf woningen aan de Croonhoven, de westkant van de gelijknamige weg. Nu worden 12 nieuwe woningen gebouwd, later volgen een stukje zuidelijker nog 22 woningen. De woningen worden ontwikkeld door BEMOG als onderdeel van het Vosholen-bouwproject OCVcv. De woningen worden gebouwd door Bouwonderneming Benus. 

BEMOG-woordvoerder Rens Meinen moedigde de aanwezigen, de toekomstige bewoners, aan toch vooral kennis met elkaar te maken. Ze hadden allemaal een ‘rugnummer’ met het bouwnummer van de woningen. ,,We gaan nu volop verder met de afbouwen van de woningen en ze zijn dit jaar klaar. Met een beetje geluk kunt u de Kerst vieren in uw nieuwe woning’’, aldus Meinen. Ook wethouder Drenth is ingenomen met het project van de 34 woningen langs de Croonhoven. ,,Het is belangrijk voor de samenleving als er huizen bij komen. Dit is dan ook een heel leuk moment voor iedereen’’, aldus Drenth. Hij dankte alle betrokkenen voor de totstandkoming, waaronder ook de gemeente Midden-Groningen. 

Met de bouw van de woningen wordt de eerste fase van de wijk De Vosholen afgesloten. De volgende fase is de oostkant van de weg Croonhoven. Verwacht wordt dat daar in 2024 de eerste aanzet voor woningbouw kan worden gegeven.