De leerlingen van CBS De Wegwijzer in Zuidbroek willen graag zoveel mogelijk elektronisch afval inzamelen.
De leerlingen van CBS De Wegwijzer in Zuidbroek willen graag zoveel mogelijk elektronisch afval inzamelen.

CBS De Wegwijzer gaat voor winst in E-Waste Race

Algemeen

ZUIDBROEK - De E-Waste Race is een race tussen tien verschillende scholen in de gemeente Midden-Groningen en Eemsdelta. 

Tijdens deze race proberen de leerlingen van groep 7 en 8 van de deelnemende scholen zoveel mogelijk elektronische apparaten in te zamelen. Deze apparaten vertegenwoordigen een aantal punten die online worden geregistreerd. Op die manier kunnen de scholen de stand bijhouden. De deelnemende scholen kunnen een schoolreisje naar Nemo in Amsterdam winnen. Onder de deelnemers bevindt zich ook CBS De Wegwijzer in Zuidbroek. 

De E-Waste Race richt zich op bewustwording over elektronisch afval en de impact hiervan op mens en milieu. Er is een gastles voor de leerlingen geweest, waarin het belang van recyclen en het zuinig omgaan met grondstoffen duidelijk is gemaakt. De leerlingen zijn over het algemeen zeer betrokken bij het thema duurzaamheid. ,,Dat is ook wel gebleken, want we staan momenteel op een tweede plek. Tot nu toe hebben we bijna 4000 items opgehaald’’, zegt leerkracht Bas Bulthuis. 

Er kan nog tot en met woensdag 5 april ingezameld worden. ,,Mocht iemand nog E-Waste voor ons hebben, dan kan dat op werkdagen tot 16.00 uur naar CBS de Wegwijzer in Zuidbroek gebracht worden.’’