Een volle zaal met oud politiemensen in het Kolhamster dorpshuis.
Een volle zaal met oud politiemensen in het Kolhamster dorpshuis.

Gezellige reünie bij gemeentepolitie H-S

Algemeen

KOLHAM – Een prima sfeer en het ophalen van veel herinneringen. Donderdagmiddag was er een reünie van oud-medewerkers van de gemeentepolitie van Hoogezand-Sappemeer, hoofdzakelijk vanaf de jaren ‘70 van de vorige eeuw.

,,Hartstikke mooi dat jullie er allemaal zijn’’, begroette initiatiefnemer en organisator Johannes Linker de ruim vijftig mensen die naar de grote zaal van het dorpshuis van Kolham waren gekomen. Onder hen waren oud-agenten, rechercheurs, reservisten en administratief personeel. Er werd door Linker even stilgestaan bij hen die er niet (meer) waren en voor een van de oudgedienden die ziek thuis zat was een grote kaart gekocht, die door alle aanwezigen werd getekend en daarna naar hem toegestuurd. 

Het werd een ‘middag van gezellig kletsen en veel herinneringen ophalen’ over de jaren ‘70 en ‘80, de tijd dat het allemaal nog redelijk gemoedelijk ging in de omgeving rond het huidige grasveld aan de Abraham Kuypersingel, tussen het huidige Tango-pompstation en de Gerbrandyhof. Het was ook de tijd dat de redacteuren van de plaatselijke kranten elke maandagmorgen op het politiebureau kwamen om te worden bijgepraat over de perikelen van de week daarvoor. Beneden bij de uniformdienst werden ongevallen en dergelijke doorgenomen, waarna het naar boven ging waar de recherchechef de pers van criminaliteitsinformatie van die week voorzag. Inbraken, aanhoudingen en diefstallen, ook toen al redelijk veel druggerelateerde, vooral in enkele daar toen om bekend staande wijken in Hoogezand. 

Ook op dat (ons kent ons)-gebied is er veel veranderd sinds de gemeentepolitie werd omgevormd tot een landelijke politiedienst.