Een jonge werknemer wordt door een oudere collega begeleid tijdens het werk. (foto Provincie Groningen)
Een jonge werknemer wordt door een oudere collega begeleid tijdens het werk. (foto Provincie Groningen)

Subsidie om Groningers aan het werk te krijgen en te houden

Algemeen

REGIO - Bedrijven en organisaties in de provincie Groningen die samenwerken aan innovatieve projecten om mensen aan werk te helpen, kunnen gebruik maken van het Verbindingsfonds. Het doel van het fonds is zoveel mogelijk mensen mee te laten doen op de arbeidsmarkt. Het fonds wordt voor de derde keer opengesteld en er is 500.000 euro beschikbaar. Organisaties met goede ideeën worden opgeroepen zich te melden.

Het fonds is twee keer eerder opengesteld en dit heeft drie projecten opgeleverd. Het gaat om een project waarbij oudere werknemers - in aanloop naar hun pensioen - een carrièreswitch maken door kansarme jongeren te begeleiden en daarbij loopbaanbegeleiding krijgen. Een ander project laat mensen in de bijstand weer aan de arbeidsmarkt deelnemen door belemmeringen weg te nemen. Het derde project leert werkzoekenden ICT-basisvaardigheden om zo de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen.

Het Verbindingsfonds is beschikbaar voor elke organisatie met vernieuwende plannen om mensen mee te laten doen op de arbeidsmarkt. Voorwaarde is dat ze hierbij samenwerken met een organisatie van een ander werkterrein. Organisaties kunnen een subsidie van maximaal 100.000 euro aanvragen. Hiervoor moeten ze samen met de andere organisatie een plan indienen en zelf de helft van de kosten dragen. Minimaal 25 mensen moeten hiervan profiteren, bijvoorbeeld door scholing of versterking van hun positie op de arbeidsmarkt.

De derde ronde van het Verbindingsfonds wordt van 10 oktober tot 6 november opengesteld. In februari 2023 volgt een vierde ronde (13 februari tot 12 maart). Voor meer informatie en voor het aanvragen van de subsidie kan men terecht op de website van de provincie Groningen.