Afbeelding

Beginnend bestuurder moet rijbewijs inleveren

Algemeen

HOOGEZAND - De politie heeft zondagavond het rijbewijs van een beginnend bestuurder uit de gemeente Midden-Groningen ingevorderd.

De automobilist trok de aandacht van medewerkers van Team Verkeer Noord-Nederland door met hoge snelheid over de A7 ter hoogte van Hoogezand te rijden. Daarnaast pleegde hij meerdere verkeersovertredingen. Zo haalde hij rechts in, en wel via de vluchtstrook. Bovendien gaf hij bij zijdelingse verplaatsingen geen richting aan én reed hij onnodig links. De gemiddelde snelheid van de beginnend bestuurder werd bepaald op 169 kilometer per uur.

De automobilist ontving een proces-verbaal voor de snelheidsovertreding, het rechts inhalen en het rijden over de vluchtstrook. Met de snelheidsovertreding en het rijden over de vluchtstrook verspilde hij gelijk twee punten op zijn puntenrijbewijs. De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren en krijgt een uitnodiging van het CBR voor een opfriscursus. De verkeersofficier mag bepalen hoelang de bestuurder zijn rijbewijs moet missen en hoe hoog het boetebedrag gaat worden.