Fietsers worden vandaag op weg naar hun werk of naar school getrakteerd op een koek. (foto Provincie Groningen)
Fietsers worden vandaag op weg naar hun werk of naar school getrakteerd op een koek. (foto Provincie Groningen)

Verrassing voor fietsers op Fiets Naar Je Werk Dag

Algemeen

HOOGEZAND - Fietsers in de omgeving van Hoogezand ontvangen vanmiddag een verrassing op weg naar werk of school. Tijdens de landelijke Fiets Naar Je Werk Dag deelt de provincie Groningen koeken uit aan fietsers als bedankje omdat zij ook vandaag op de fiets stappen. Voor pech onderweg staat er een mobiele fietsenmaker langs de route.

De uitdeelactie vond in de ochtendspits plaats in de omgeving van Appingedam en Winschoten. In de avondspits - van 16.00 tot 17.00 uur - is de actie op twee plekken langs het fietspad tussen Groningen en Hoogezand.

Als extraatje staat er vanmiddag ook een mobiele fietsenmaker op de route naar Hoogezand. Kleine reparaties of eenvoudig onderhoud kan de mobiele fietsenmaker direct ter plekke uitvoeren. Zo kunnen fietsers weer veilig verder de weg op. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om het vervangen van een kapotte fietslamp, het aandraaien van een losse spaak of het spannen van de fietsketting.

Elk jaar in mei organiseert de Nationale Fiets Projecten Groep de Fiets Naar Je Werk Dag om fietsen op een leuke manier onder de aandacht te brengen. Het doel is dat zo veel mogelijk mensen op de fiets naar hun werk gaan. De provincie en Groningen Bereikbaar ondersteunen dit en doen graag mee door fietsers op een aantal locaties in de provincie te bedanken en te motiveren om te blijven fietsen.

Er liggen veel mooie fietspaden in Groningen. De provincie investeert in het aanleggen van goede fietsvoorzieningen en fietspaden voor zowel forensen als sportieve en recreatieve fietsers. Door de goede fietsverbindingen is het aantrekkelijk om de auto te laten staan en vaker de fiets te pakken.