Emmeke Huizinga-Vierhout en Kees Huizinga.
Emmeke Huizinga-Vierhout en Kees Huizinga.

Emmeke Huizinga-Vierhout geeft lezing over boer zijn in Oekraïne

Algemeen

SLOCHTEREN - Hoe is het om boer te zijn in Oekraïne? Daarover spreekt Emmeke Huizinga-Vierhout op de zondagen 15 en 22 mei in de Fraeylemaborg in Slochteren. Aan de hand van beelden zal zij het leven op haar boerderij in Kischenzi behandelen. Huizinga zal eveneens ingaan op de huidige oorlog en de dreigende wereldwijde voedselcrisis.

Emmeke Huizinga-Vierhout is getrouwd met Kees Huizinga, oorspronkelijk afkomstig uit Hellum. Inwoners van Hellum en omgeving spannen zich sinds het begin van de oorlog in om de situatie in Oekraïne te verbeteren. Wekelijks gaan er transporten naar Oekraïne met levensmiddelen, maar ook met groentezaden voor de tuintjes, vierwielaangedreven auto’s en noodstroomaggregaten. Elke zaterdag worden er goederen ingezameld bij grondverzetbedrijf Haan door BoerenJongens Helpende Handen. De acties vinden plaats ten behoeve van de stichting De Leeuw Kyiv, opgericht door de Nederlandse gemeenschap in Kiev om het onderwijs in de Nederlandse taal en cultuur te stimuleren. Sinds het begin van de oorlog zet de stichting zich echter helemaal in voor het verlenen van humanitaire hulp.

De Fraeylemaborg stelt de grote zaal gratis beschikbaar voor de lezingen van Emmeke Huizinga-Vierhout. De opbrengst van de lezingen komt ten goede aan de stichting De Leeuw Kyiv. Bezoekers van de lezing kunnen gratis de tentoonstelling ‘Rengers en Piccardt’ bezoeken. Die gaat ook over een oorlog, maar dan in 1672.

De lezingen beginnen op 15 en 22 mei om 10.30 uur. Na afloop is er gelegenheid tot napraten onder het genot van een drankje. Kaarten zijn online te bestellen via https://www.slimmetickets.nl/fraeylemaborg/lezing-emmeke-vierhout. De gehele opbrengst gaat naar het goede doel. Er is plaats voor maximaal 75 personen.