Leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College tijdens een van de voorgaande tochten op weg naar de Belgische Ardennen.
Leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College tijdens een van de voorgaande tochten op weg naar de Belgische Ardennen.

Dutch Mountain Trail voor avonturiers Aletta Jacobs College

Algemeen

HOOGEZAND - Alle derdeklassers van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand kunnen zich inschrijven voor een meerdaagse voettocht in het heuvelland van Limburg. Deze tocht komt in de plaats van de traditionele Ardennentocht die de school aan het einde van het schooljaar organiseert. Ook de vierdeklassers van de afdeling havo/vwo mogen dit jaar aansluiten. 

Na twee jaar van coronabeperkingen is het weer mogelijk om op pad te gaan. Ditmaal dus niet naar de Belgische Ardennen, zoals de afgelopen 33 edities, maar wandelen in het heuvelachtige landschap van de provincie Limburg. Daar wordt grotendeels de circa 100 kilometer lange Dutch Mountain Trail gevolgd.

Met deze vijfdaagse rugzak-trektocht door het uiterste zuiden van het land komen de leerlingen en hun begeleidende docenten op de ruigste paden en in de mooiste delen van dit bijzondere heuvellandschap. Eenmaal overnacht men er op een camping, verder wordt het tentenkampement opgeslagen op particulier grasland. Het betekent dagenlang buiten zijn, gezamenlijk koken, een beetje primitief leven, een ongewone ervaring en het is zeker ook een sportieve uitdaging. Er gaat een verplichte oefentocht rond het Zuidlaardermeer aan vooraf. Tijdens deze rondwandeling op 15 mei moeten de leerlingen bewijzen dat ze geschikt zijn voor deelname aan de Dutch Mountain Trail in juni.