De nieuwe Van Heemskerckschool, die volgende week open gaat.
De nieuwe Van Heemskerckschool, die volgende week open gaat.

Nieuwe Van Heemskerckschool gaat volgende week open

Algemeen

HOOGEZAND - De nieuwe Van Heemskerckschool in Hoogezand gaat volgende week open. Op woensdag 22 december is het nieuwe gebouw opgeleverd. Nu wordt de verhuizing afgerond en kan de eerste schooldag in het nieuwe gebouw plaatsvinden. Die staat gepland op dinsdag 25 januari.

De verhuizing naar de nieuwe school van onder andere meubilair en digitale schoolborden begon de eerste week van januari. De verhuizing van de verdere spullen staat gepland voor deze week en komende maandag. Op 25 januari is dan de eerste schooldag in het nieuwe gebouw. Door de coronamaatregelen kan dat niet zo groots worden gevierd als men graag zou willen, maar er zal zeker voor een (zeer beperkt) feestelijk moment voor de kinderen worden gezorgd.

De afgelopen weken is hard gewerkt om alles klaar te krijgen. Dat was nog best spannend, omdat er vaak te weinig mensen zijn om het werk te doen en de levertijd van heel veel materiaal onder druk staat. Toch is het gelukt om alle werkzaamheden voor de kerstvakantie af te ronden. Op 22 december werd het pand officieel opgeleverd door de aannemer en overgedragen aan Stichting Ultiem. Ook de terreininrichting is nagenoeg afgerond: begin januari zijn de speeltoestellen geplaatst.

Vóór de verbouwing had de school de naam Van Heemskerckschool. Gedurende het project is die naam aangehouden, maar omdat het een kindcentrum is geworden is de werktitel nu Kindcentrum Van Heemskerck. Vanuit het kindcentrum is er nagedacht over een nieuwe, meer passende naam. Het is de bedoeling om de naam op de eerste schooldag te onthullen.