Stichting Geef Niet Op! gaat steunpakketjes uitdelen aan ouderen in armoede.
Stichting Geef Niet Op! gaat steunpakketjes uitdelen aan ouderen in armoede.

Stichting Geef Niet Op! helpt ouderen in armoede

Algemeen

MIDDEN-GRONINGEN - Stichting Geef Niet Op! start volgende week met het uitdelen van Ik-Denk-Aan-Jou-steunpakketjes aan ouderen in armoede. 

In Nederland leven naar schatting ruim 400.000 ouderen rond het sociaal minimum. Met de steunpakketjes, die verkregen worden via het Armoedefonds, steken hulporganisaties deze ouderen een hart onder de riem. ,,In onze samenleving hebben we te maken met kwetsbare mensen die geen aansluiting hebben en leven in armoede. Onder wie de ouderen die nauwelijks zicht hebben op een financiële verbetering,” aldus MD, voorzitter van Stichting Geef Niet Op!

Het Armoedefonds ziet dat de groep ouderen die financieel in de knel komen steeds groter wordt. De stijgende prijzen voor energie en levensmiddelen spelen hierbij een rol. In totaal gaat het Armoedefonds met behulp van 160 lokale hulporganisaties in Nederland deze winter 7500 steunpakketten uitdelen. Meer informatie over deze actie en over de mogelijkheden om een bijdrage te leveren is te vinden op www.armoedefonds.nl.

Wie Stichting Geef Niet Op! wil steunen of iemand kent die in armoede leeft, kan voor meer informatie kijken op www.stichtinggeefnietop.nl.