In het grasland aan de Croonhoven ten oosten van de bestaande woningen in de Vosholen is een begin gemaakt met fase II.
In het grasland aan de Croonhoven ten oosten van de bestaande woningen in de Vosholen is een begin gemaakt met fase II.

Tweede bouwfase van wijk de Vosholen van start

Algemeen

SAPPEMEER - Aan de Croonhoven in Sappemeer is een begin gemaakt met de eerste (grond)werkzaamheden voor de uitbreiding van de woonwijk de Vosholen met fase II.

Het nu nog groene en braakliggende gebied aan weerszijden van de weg de Croonhoven wordt in die fase ontwikkeld en bebouwd met woningen. Na jaren van pas op de plaats trekt de woningbouw weer flink aan en dat is een goed moment om ook te starten met De Vosholen II.

Nu De Vosholen I bijna klaar is, wil de gemeente Midden-Groningen opnieuw ruimte bieden voor het bouwen van nieuwbouwwoningen. Voor het gebied tussen de nieuwbouwwijk Vosholen en de Kleinemeersterstraat in Sappemeer zijn en worden plannen gemaakt om daar zo’n 180 woningen te bouwen. De gemeenteraad is eerder al gevraagd krediet beschikbaar te stellen ter dekking van de voorbereidingskosten van de nieuwbouwplannen.

Wethouder José van Schie liet eerder al weten te verwachten dat in 2022 de eerste woningen er zullen staan.

Aan weerszijden van de Croonhoven is nu een braakliggend terrein. Aan de westkant van de weg, grenzend aan de woningen van de Vosholen, is dat grasland, aan de oostkant van die weg een wat ruiger terrein, met momenteel opslag van zand en een klein bosgebiedje, wat door de kinderen en buurtbewoners is herschapen tot een speelbos. En in de nieuwbouwplannen is dat speelbos ingepast; dat blijft dus.

Voor wat betreft de woningen die er gebouwd gaan worden: dit wordt een mix van huur- en koopwoningen.