Burgemeester Hoogendoorn overhandigt de award aan directieleden van BAM.
Burgemeester Hoogendoorn overhandigt de award aan directieleden van BAM.

BAM krijgt award na bouw Huis van Cultuur en Bestuur

Algemeen

HOOGEZAND - Kort na het vertrek van koningin Máxima, die woensdag het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand officieel opende, was er nog een verrassing voor de bouwers van het gebouw, de mensen van BAM. Zij kregen uit handen van burgemeester Adriaan Hoogendoorn een award. Niet alleen omdat het gebouw binnen het budget en de planning gereed was gekomen, maar vanwege extra aandacht voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt.

BAM Bouw en Techniek heeft veel extra kansen gecreëerd voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Bij de bouw van het nieuwe Huis van Cultuur en Bestuur in Midden-Groningen hebben zij 25 procent meer SROI (Social Return On Investment) ingevuld dan dat contractueel verplicht was. Daarbij heeft de BAM ook haar onderaannemers betrokken. Samen hebben zij, in nauwe samenwerking met Werk in Zicht, gekeken naar hoe zij kansen konden creëren voor mensen met zo’n afstand tot de arbeidsmarkt, met als resultaat diverse werk- en opleidingsplekken. Het doel is om extra werk(ervarings)plaatsen te creëren voor die mensen en hen zo aan betaald werk te helpen.

Burgemeester Hoogendoorn: ,,Het Huis van Cultuur en Bestuur is een prachtig gebouw geworden, bedoeld voor de inwoners van Midden-Groningen. Dan is het extra mooi om vast te stellen dat ook de bouw zelf van grote betekenis is geweest voor inwoners om stappen vooruit te zetten op de arbeidsmarkt. BAM Bouw en Techniek heeft zich meer dan verdienstelijk ingespannen om het begrip SROI inhoud te geven.” Door deze bijzondere maatschappelijke houding en extra inzet van SROI heeft de BAM de Social Return-award gewonnen.