Koningin Máxima wordt bij aankomst begroet door burgemeester Adriaan Hoogendoorn, commissaris van de koning René Paas en kamerheer van de koning Jaap Wolters.
Koningin Máxima wordt bij aankomst begroet door burgemeester Adriaan Hoogendoorn, commissaris van de koning René Paas en kamerheer van de koning Jaap Wolters.

Koningin Máxima opent Huis van Cultuur en Bestuur

Algemeen

HOOGEZAND - Koningin Máxima heeft woensdagmiddag het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand officieel geopend. Zij deed dat door samen met drie basisschoolleerlingen een puzzel te leggen, voorstellend de drie vroegere gemeenten samengebracht tot één gemeente, met als laatste puzzelstukje het te openen gebouw.

De puzzel werd gelegd in een door Marc van Vliet uit Overschild ontworpen kunstwerktafel.

Burgemeester Hoogendoorn zei eerder al trots te zijn. Niet alleen op de komst van de koningin, maar ook op het gebouw dat ze opende. ,,We zijn trots op ons nieuwe Huis van Cultuur en Bestuur. Samen met het Kielzog en de bibliotheek hopen we onze inwoners in dit prachtige gebouw veel te kunnen bieden’’, zo liet hij eerder al weten.

De burgemeester was woensdag gastheer namens de gemeente en Janneke Klok (regiomanager bibliotheek) en Ids Dijkstra (directeur van het Kielzog) leidden Máxima rond door respectievelijk de bibliotheek en het Kielzogtheater.

In het Huis van Cultuur en Bestuur komen cultuur en democratie samen, want ook het gemeentehuis, met een prachtige raadzaal, zit onder één dak met de openbare bibliotheek, het theater, de muziekschool en een grand café. ,,Een prachtige combinatie van cultuur en bestuur, waar de inwoners van Midden-Groningen elkaar kunnen ontmoeten en zich kunnen ontwikkelen.’’

De koningin nam uitgebreid de tijd om alle onderdelen van het gebouw te bekijken, te praten met medewerkers en inwoners en vooral ook met gerichte vragen, maar ook met suggesties en mogelijke oplossingen voor gesignaleerde problemen te komen. Of dat nu gaat om de jeugd, laaggeletterdheid of anderszins.

Komende week in de Regiokrant meer over het bezoek van koningin Máxima aan het Huis van Cultuur en Bestuur.