De koeien staan klaar om belangstellenden te verwelkomen.
De koeien staan klaar om belangstellenden te verwelkomen.

Rondje Kavelpad bij melkveebedrijf in Steendam

Algemeen

STEENDAM - Verschillende boeren nodigen deze zomervakantie buren, burgers, buitenlui en lokale politici uit voor een rondleiding over hun bedrijf. Zo ook de familie Van der Burg aan de Laskwerderweg 2 in Steendam. Op dinsdag 27 juli wordt het melkveebedrijf getoond tijdens een rondleiding langs stallen, erf en weiland.

De rondleiding maakt deel uit van de actie Rondje Kavelpad van Team Agro NL is bedoeld voor iedereen die wel eens wil zien en horen hoe het er echt op een boerenbedrijf aan toe gaat. Boeren laten namelijk graag zien hoe het er in het praktijk op een land- en tuinbouwbedrijf aan toe gaat. Van geitenhouder tot paprikateler, iedereen kan tijdens de zomervakantie meedoen aan het Rondje Kavelpad.

De deelnemende boerderijen staan op de website van www.teamagro.nl, compleet met de dagen en tijden. Ideaal bijvoorbeeld voor wie in Nederland op vakantie is en graag eens een agrarisch bedrijf in de buurt wil bezoeken. Boeren en boerinnen zijn kavel-keuvelaars die vol passie en over de praktijk van het boerenleven vertellen. Wie vragen heeft, kan ze gerust stellen.

Team Agro NL, promotor van de agrarische sector in Nederland, geeft met de actie mensen gelegenheid om een kijkje achter het hek te nemen. Een rondleiding door stallen, kassen, door landerijen en over het erf is leerzaam, leuk en vaak heel verrassend. Team Agro NL en de boeren van Nederland hebben laten weten dat ze hopen op ‘een gezellige en mooie zomer met veel prachtige bedrijfsbezoeken’.