Afbeelding

Actie om Huisraadbank aan nieuw onderkomen te helpen

Algemeen

MIDDEN-GRONINGEN - De Huisraadbank in Midden-Groningen zit zonder onderkomen. Op initiatief van diverse zusterstichtingen is nu een actie gestart om een nieuwe ruimte te vinden voor de hulporganisatie.

De Huisraadbank in Midden-Groningen bestaat sinds 2019 en was gevestigd bij Mondial Oostland Verhuizingen in Kolham. Omdat dit bedrijf de ruimte zelf nodig heeft, moest de Huisraadbank noodgedwongen z’n spullen doneren aan de weggeefwinkel in Lewenborg in Groningen en de activiteiten op een laag pitje zetten.

De Huisraadbank stelt gratis huisraad ter beschikking aan mensen die zelf geen geld hebben voor de aanschaf. Regelmatig worden hulpverleners geconfronteerd met situaties waarbij mensen wel een huis hebben, maar geen of nauwelijks huisraad. Het kan gaan om mensen die begeleid worden naar zelfstandig wonen, statushouders, iemand die in de schuldhulpverlening zit of vluchtelingen die hun gezin over laten komen maar geen huisinrichting heeft. 

De begeleidende hulpinstantie doet in deze gevallen een beroep op de Huisraadbank. Het gaat om organisaties als Kledingbank Maxima, Voedselbank, Humanitas Midden-Groningen, Werkpro en de stichting Computerbank. Zij zijn alle betrokken bij de bestrijding van armoede. Deze stichtingen zijn nu samen een actie begonnen om de Huisraadbank in Midden-Groningen weer onder dak te krijgen. Ook de de weggeefwinkel uit Groningen Goed Bezig heeft zich hierbij aangesloten.

De gezamenlijke organisaties doen een dringend beroep op zowel de gemeente, de politiek als de inwoners van Midden-Groningen om de Huisraadbank te helpen aan een nieuw onderkomen en ruimte voor opslag. De organisaties denken hierbij bijvoorbeeld een leegstaand schoolgebouw. 

Wie een oplossing kan bieden, kan contact opnemen met Irma van der Meij van de Midden-Groningse Uitdaging via info@middengroningseuitdaging.nl.