De start van het Aardbijenfestival in de hal van het Kielzog.
De start van het Aardbijenfestival in de hal van het Kielzog.

Zomer vol aardbeien en bijen met Aardbijenfestival bibliotheek

Algemeen

HOOGEZAND - De zomer is vandaag van start gegaan bij de bibliotheek in Hoogezand met de start van het Aardbijenfestival.

Het jaarlijkse Aardbijenfestival wordt georganiseerd door de bibliotheek. Voor de derde keer op rij staat de zomer in het teken van aardbeien en bijen en worden er heerlijke zomerse activiteiten georganiseerd in de gemeente Midden-Groningen. Ook is in Hoogezand de eerste zadenbieb van de provincie Groningen geopend en kunnen de lekkerste aardbeienrecepten worden ingeleverd. En bij wie groeit de grootste zonnebloem? Er zijn de hele zomer activiteiten voor jong en oud in en rond de bibliotheek.

Het lijkt misschien een spelfout, maar de naam is toch echt Aardbijenfestival. Aardbeien + bijen = aardbijen. ,,Twee dingen die we echt bij de zomer vonden passen. Daarbij zijn bijen enorm belangrijk voor onze aarde, dus die zetten we graag extra in het zomerzonnetje’’, aldus de organisatie.

Maandag zijn ook twee wedstrijden gestart: wie heeft het lekkerste aardbeienrecept van Midden-Groningen, en wie kweekt de hoogste zonnebloem? Inzendingen voor het recept kunnen worden gestuurd naar hoogezand@biblionetgroningen.nl, evenals de foto’s van de zonnebloemen. Zonnebloemzaadjes kunnen vanaf nu worden opgehaald worden bij de bibliotheek.

Het Aardbijenfestival wordt op zondag 29 augustus afgesloten.

De heerlijke aardbeien die maandag werden uitgedeeld voor de bibliotheek, zijn gesponsord door Meinardi in Noordbroek.