Afbeelding

Subsidie adviesregeling ondernemers en maatschappelijke organisaties open

Algemeen

REGIO - De adviesregeling voor bedrijven en maatschappelijke organisaties in de provincie Groningen is deze week opengesteld. De regeling is bedoeld voor ondersteuning bij het schrijven van business- en financieringsplannen. Het is de bedoeling dat dit bedrijven en maatschappelijke organisaties helpt nieuw kapitaal aan te trekken en nieuwe plannen te verwezenlijken. 

De regeling stimuleert bedrijven en maatschappelijke organisaties die juist in deze coronacrisis willen investeren en doorgaan met hun organisatie, maar hiervoor wel advies en nieuwe financiering zoeken. Hierdoor kan de economie in Groningen sneller herstellen. Er kan maximaal één aanvraag per organisatie worden ingediend. De hoogte van de subsidie bedraagt 50 procent van de subsidiabele kosten met een maximum van 2500 euro.

De regeling wordt met 300.000 euro gefinancierd door de Economic Board Groningen en met 300.000 euro uit het Coronafonds van de provincie Groningen. De provincie heeft het Coronafonds opgezet om Groningen sterker uit de coronacrisis te laten komen. De subsidieregeling wordt uitgevoerd door het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN). Aanvragen kan via de website van SNN.