Afbeelding

Wrevel over niet meewerken provincie aan buslijn 174

Algemeen

SAPPEMEER - Het gemeentebestuur van Midden-Groningen is niet gelukkig met de weigering van het provinciebestuur om mee te werken aan een buslijn die Sappemeer aandoet, nu het station Sappemeer-Oost eerder werd gesloten.

De gemeente nam eerder een motie van de raad aan waarin werd gesteld dat die buslijn er zou moeten komen ter compensatie van het verlies van het station, waardoor reizigers worden gedupeerd.

De gemeenteraad nam eerder de motie aan waarin een alternatief wordt beschreven voor het sluiten van station Sappemeer-Oost in de vorm van het opnieuw laten rijden en tevens opwaarderen van buslijn 174 tussen Zuidbroek en Groningen.

De provincie Groningen laat nu weten geen aanleiding te zien om lijn 174 weer te laten rijden, maar staat wel open voor een gesprek om te kijken naar co-financiering samen met de gemeente. B en W van de gemeente Midden-Groningen zijn teleurgesteld over de houding van de provincie, maar zien niets in het co-financieren van buslijnen. ,,Dat is een provinciale taak, niet van de gemeente’’, aldus het college.