Hotel Faber aan het begin van de vorige eeuw.
Hotel Faber aan het begin van de vorige eeuw.

Jubileum Hotel Faber met speciale aanbiedingen

Algemeen

HOOGEZAND - ‘120-jarige in tranen’. Tranen door corona, maar ook tranen van blijdschap en trots. Op 30 april bestaat Hotel Faber Hoogezand precies 120 jaar. Nu geleid door Frank Faber, de vierde generatie hotelier.

Op 30 april 1901 nam Marten Cornelis Faber logement Het Posthuis in Hoogezand over. Een pand met een rijke en mooie historie. Zo werd er ‘regt’ gesproken, waarbij de veroordeelden werden ingesloten in het ‘Rozendal’, de gevangeniscellen in de schuur. De kastelein was tevens cipier. De galg stond enkele passen verwijderd op de oude Hoogezandster begraafplaats. Ook de gemeenteraad vergaderde in het logement.

In 1910 bouwde Faber een schouwburgzaal annex concertzaal, bezocht door vele beroemde artiesten zoals Snip & Snap en de Tik Tak-shows van de Groninger koffie- en theefabriek, Imca Marina met haar eerste optreden in Faber, Seth Gaaikema, André van Duin en vele anderen. De eerste bioscoop werd er gevestigd in 1912. Paaskermis en zomerfeesten op het buitenterrein, autoshows, danslessen waaruit vele huwelijken zijn ontstaan, het verenigingsleven, de kegelbanen... ,,Zeven magere jaren, zeven vette jaren. Zo is nu ook door corona alles anders’’, mijmert Frank Faber. Maar nog steeds een bruisende zaak, meent hij. ,,We laten dit jubileum dan ook niet onopgemerkt voorbijgaan. Zo hebben we van 26 april tot en met 21 mei speciale aanbiedingen voor de afhaalmaaltijden en een speciale jubileumschotel. Tevens verloten we drie dinerbonnen.”