De bouw van het nieuwe kindcentrum in Kolham vordert.
De bouw van het nieuwe kindcentrum in Kolham vordert.

Bouw nieuw Kindcentrum in Kolham verloopt voorspoedig

Algemeen

KOLHAM - De bouw van het nieuwe Kindcentrum Kolham is in volle gang. Aan het begin van het jaar is gestart met de zichtbare werkzaamheden. Eind februari werd de staalconstructie geplaatst en kreeg het bouwwerk daadwerkelijk vorm. In maart werd sober stilgestaan bij de vorderingen en nu kan ook een passende naam voor het nieuwe kindcentrum worden bedacht.

Hoewel de start van de bouw al eind 2020 was en eind februari het hoogste punt werd bereikt, worden normaal dergelijke mijlpalen meestal samen met dorpsbewoners gevierd. Maar wegens de coronamaatregelen is dat momenteel niet mogelijk. Met een klein groepje kinderen, schoolbestuurder, clustermanager en wethouder Erik Drenth is onlangs op de bouwplaats een vlag gehesen.

Tot nu toe is voor het nieuwe kindcentrum nog steeds de werktitel Kindcentrum Kolham. Nu de bouw al flink gevorderd is, begint het tijd te worden voor het kiezen van een naam die echt bij het gebouw en de omgeving past. Het kindcentrum is toekomstgericht en vormt het middelpunt van het dorp, waar onderwijs en kinderopvang worden verbonden en waar samen het verschil maken voor de kinderen centraal staat. De nieuwe naam moet passen bij deze visie. In de eerste fase mag iedereen meedenken over een geschikte naam en zich laten horen. Via een digitaal stemformulier kunnen ideeën worden ingestuurd. Een jury stelt op basis van alle inzendingen een shortlist op van drie tot vijf mogelijke namen. In fase twee kan gestemd worden op de meest favoriete naam. Het indienen van mogelijke namen voor het nieuwe kindcentrum kan tot uiterlijk 21 april. De onthulling van de definitieve naam vindt plaats op een nader te bepalen moment. De prognose is dat het kindcentrum komende zomer gereed is.