De woning aan de Klaas Nieboerweg waar het steekincident plaatsvond.
De woning aan de Klaas Nieboerweg waar het steekincident plaatsvond.

Man neergestoken in woning Foxhol

Algemeen

FOXHOL - In een woning aan de Klaas Nieboerweg in Foxhol is zaterdagavond een man neergestoken. Het slachtoffer werd zwaargewond afgevoerd naar een ziekenhuis in Groningen. Zes mannen zijn aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij het steekincident.

De steekpartij vond plaats rond 21.00 uur. De toedracht van het incident was onduidelijk. De man was zwaargewond, maar volgens de politie wel aanspreekbaar. Behalve enkele politiewagens rukten ook twee ambulances en een traumateam van het UMCG uit naar de Klaas Nieboerweg. De woning staat aan een doodlopende weg. Het Mobiel Medisch Team verleende de eerste noodzakelijke medische zorg aan het slachtoffer, waarna hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

De zes aangehouden mannen, die eveneens in de woning aanwezig waren, zijn overgebracht naar een cellencomplex aan de Hooghoudtstraat in Groningen en worden zondag verder verhoord. De politie startte zaterdagavond direct met sporenonderzoek, ook bij de aangehouden mannen, en dat forensisch onderzoek wordt zondag door de recherche in de woning voortgezet. Het huis werd door de politie met linten afgezet.