Het Kindcentrum Woldwijck met De Regenboog en 't Vlot is nu alweer te klein.
Het Kindcentrum Woldwijck met De Regenboog en 't Vlot is nu alweer te klein.

Kindcentrum Woldwijck blijkt nu alweer te klein

Algemeen

HOOGEZAND - Het Kindcentrum Woldwijck aan de Mars in Hoogezand, het eerste kindcentrum nieuwe stijl in de gemeente Midden-Groningen, is nu alweer te klein. Er komt dan ook een uitbreiding en interne verbouwing.

In Kindcentrum Woldwijck zijn de basisscholen De Regenboog en ‘t Vlot en kinderopvang KaKa gehuisvest. Voor ‘t Vlot is vanwege groei een uitbreiding van drie extra lokalen nodig. Ook De Regenboog en KaKa hebben behoefte aan extra ruimte.

In de afgelopen periode is met de gebruikers van het kindcentrum verkend hoe de uitbreiding en interne aanpassingen vorm kunnen krijgen. Het plan is nu rond.

In maart 2017 werd het Kindcentrum Woldwijck als eerste aardbevingsbestendige kindcentrum geopend. Het gebouw werd bovendien duurzaam en energiezuinig gebouwd. Destijds had ‘t Vlot zo’n 90 leerlingen. Inmiddels is dat aantal gestegen tot ruim 135. Door die stijging heeft de school de afgelopen drie jaren gebruik gemaakt van extra ruimte in een naastgelegen kerkgebouw. Alhoewel De Regenboog de afgelopen jaren rond de 160 leerlingen zat, is ook hier een stijging zichtbaar.

Het gaat bij ‘t Vlot om permanente lokalen die in dezelfde stijl als het huidige gebouw worden bijgebouwd. De lokalen komen op de begane grond en krijgen rechtstreekse toegang tot het centrale leerplein. De uitbreiding wordt gerealiseerd aan de zuidzijde van het huidige gebouw.

Het extra lokaal voor De Regenboog kan intern worden gerealiseerd door het speellokaal iets te verkleinen en wat aanpassingen binnen door te voeren.

De uitbreiding van het kindcentrum valt binnen het huidige bestemmingsplan. Wel moet er voor de werkzaamheden een omgevingsvergunning worden aangevraagd. Die wordt rond deze tijd ingediend. Daarna kan worden gestart met de werkzaamheden. De verwachting is dat de uitbreiding eind dit jaar opgeleverd kan worden. Tijdens de werkzaamheden blijft het kindcentrum open.