De bioscoop in Hoogezand, met zijn elf zalen een prima onderkomen voor leerlingen ven het AJC, zo vindt GroenLinks.
De bioscoop in Hoogezand, met zijn elf zalen een prima onderkomen voor leerlingen ven het AJC, zo vindt GroenLinks.

GroenLinks M-G pleit voor les in bioscoopzaal

Algemeen

HOOGEZAND - De gemeenteraadsfractie van GroenLinks in Midden-Groningen wil leerlingen van het Aletta Jacobs College onderwijs laten volgen in bioscoopzalen die toch leegstaan in Hoogezand, of in gemeentelijke gebouwen. Daartoe heeft zij vragen gesteld aan het college van B en W.

De GroenLinks-fractie stelt dat ‘nu het kabinet heeft besloten dat middelbare scholen weer deels les kunnen geven, scholen voor een enorme organisatorische opgave staan om zoveel mogelijk leerlingen fysiek les te geven met inachtneming van de coronaregels. De PKN heeft de aan hun verbonden kerken al opgeroepen om hun kerkgebouwen open te stellen om lessen daarin mogelijk te maken’.

Volgens de raadsfractie wil het Aletta Jacobs College graag meer ruimte om de kinderen en jongeren te ontvangen, nadat de school weer open mag. ,,Wij willen graag meedenken met het Aletta Jacobs College in deze opgave’’, aldus GroenLinks-raadslid Albert Bosscher.

De raadsfractie vraagt het college of die mogelijkheden ziet om gemeentelijke gebouwen open te stellen voor het Aletta Jacobs College om meer fysieke lessen mogelijk te maken. En verder: ,,Is de verantwoordelijk wethouder bereid om een rol te spelen in overleggen met de bioscoop in Hoogezand zodat het Aletta Jacobs College gebruik kan maken van de op dit moment leegstaande bioscoopzalen?”