Afbeelding

Amateurvoetbal wordt niet meer hervat

Algemeen

HOOGEZAND - De competities in het amateurvoetbal in de categorie A (de eerste elftallen tot en met de vijfde klasse) worden dit seizoen niet meer hervat. Dat heeft de KNVB bekend gemaakt nu de coronamaatregelen voor een groot deel zijn verlengd tot zeker 15 maart.

De KNVB hanteerde voor het hervatten van het amateurvoetbal een uiterste startdatum van 10 en 11 april en een minimale voorbereidingsperiode van vier tot vijf weken. In dat geval moest er vanaf 10 maart zonder beperkingen getraind kunnen worden. Door het verlengen van de coronamaatregelen is dat niet mogelijk. Daarmee vervalt volgens de KNVB de optie om de competities te hervatten en de eerste seizoenshelft uit te spelen.

Doordat de competities niet kunnen worden hervat, zal er geen promotie en degradatie plaatsvinden. De indeling voor het seizoen 2021-2022 zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020-2021.

Voor wat betreft het jeugdvoetbal houdt de KNVB nog altijd hoop op een hervatting van de competities. De uiterste startdatum is 17 en 18 april, maar omdat het grootste deel van deze teams nu al zonder beperkingen kan trainen geldt voor hen een kortere voorbereidingsperiode: twee tot drie weken.

Ook voor het zaalvoetbal in de categorie A blijft een herstart van de competities tot de mogelijkheden behoren. Voor het zaalvoetbal geldt een uiterste startdatum van 19 april. Voor de zaalteams wordt een minimale voorbereidingsperiode gehanteerd waarin zonder beperkingen getraind kan worden van vier tot vijf weken. Vanaf 22 maart moeten in dat geval de zaaltrainingen kunnen starten.