Het Aletta Jacobs College is blij met het extra geld van het Rijk.
Het Aletta Jacobs College is blij met het extra geld van het Rijk.

Aletta Jacobs College blij met extra geld Rijksoverheid

Algemeen

HOOGEZAND - Het kabinet heeft besloten tot een Nationaal Programma Onderwijs (NPO). Hiervoor wordt in totaal 8,5 miljard euro geïnvesteerd. En daar zijn ze op het Aletta Jacobs College in Hoogezand blij mee.

Het NPO is gericht op herstel en ontwikkeling van het onderwijs. Iedereen die volgend jaar studeert krijgt een korting van 50 procent op het college- of lesgeld. Daarnaast krijgen studenten die hun recht dreigen te verliezen op hun basisbeurs (mbo) en aanvullende beurs (mbo en hoger onderwijs) een tegemoetkoming. En de OV-kaart wordt verlengd met maximaal 12 maanden voor studenten in het hoger onderwijs als blijkt dat zij meer tijd nodig hebben om hun diploma te halen. Ook de subsidie op praktijkleerbanen in het mbo wordt verhoogd. Naast deze financiële ondersteuning komt er ook extra geld voor mentale ondersteuning.

Op het Aletta Jacobs College in Hoogezand zijn ze blij met de financiële injectie. Algemeen directeur/bestuurder Ineke de Roo: ,,Natuurlijk zijn we blij met de extra middelen. Geld zal niet alle gevolgen van de coronaperiode op kunnen lossen, maar het is heel fijn dat er geld beschikbaar is. Een deel van het geld kan ingezet worden voor extra onderwijsassistenten, ondersteunend personeel en vakleerkrachten, zo staat er in de plannen van het ministerie. Dat zien we zeker als een goede besteding van het geld. Dat doen we nu tijdens de lockdown ook. Ook nu bieden we extra programma’s voor leerlingen die door de coronaperiode behoefte hebben aan extra les en/of begeleiding en ik kan me voorstellen dat dat ook de komende jaren een goede manier is om leerlingen extra te ondersteunen. We zullen de komende maanden gebruiken om in beeld te brengen wat er nodig is en welke oplossingen passend zijn’’.