Lyam Drent kijkt terug op een geslaagde en gewaardeerde actie. Rechts Marc Bakker van het Brandweermuseum.
Lyam Drent kijkt terug op een geslaagde en gewaardeerde actie. Rechts Marc Bakker van het Brandweermuseum.

Zesjarige Lyam brengt cadeautjes naar ouderen

Algemeen

SAPPEMEER - De 6-jarige Lyam Drent uit Sappemeer heeft zaterdag een flink aantal ouderen in zorgcentra in Hoogezand, Sappemeer en Groningen blij gemaakt met een cadeautje.

Lyam had op zondag 7 februari warme chocolademelk verkocht om ouderen die in woonzorgcentrum De Burcht in Hoogezand wonen een cadeautje te kunnen geven om ze een hart onder de riem te steken in deze ook vooral voor hen vervelende coronatijd. De actie is bijzonder goed geslaagd, want hij bracht niet alleen cadeautjes naar De Burcht maar ook naar Voor Anker, St. Jozef in Sappemeer, en nog een verzorgingshuis in Groningen waar zijn oma woont.

Marc Bakker, secretaris van het Brandweermuseum, had namens het museum een oude brandweerauto aangeboden om de cadeautjes bij de zorgcentra langs te brengen. Lyam kon kiezen uit zeven oude brandweerauto’s en koos uiteindelijk de Mercedes 608 om alles rond te brengen.

Dat gebeurde zaterdag. Het verzamelen was om 10.00 uur bij het winkelcentrum aan de Gorecht-Oost om daarna de cadeautjes bij de Etos-drogisterij op te halen. Van daaruit ging het naar De Burcht, Voor Anker, St. Jozef en als laatste naar Groningen. In totaal kon Lyam zo’n zeshonderd cadeautjes rondbrengen bij de ouderen, die dat bijzonder hebben gewaardeerd, ook gezien de leeftijd van de jonge initiatiefnemer.